Húsevő fogazatunk van?

    A leggyakrabban a fogazatot veszik elő félretájékoztatott kétkedők. Mondják ugyanis és cseppet sem tévednek, hogy az ember fogazata egyáltalán nem hasonlít a naphosszat legelésző szarvasmarháéra. Ez így is van. Az ember nem fűevő, de éppen így nem is ragadozó vagy mindenevő. Az ember fogazata és minden egyéb lényeges emésztést illető paramétere kísérteties egyezést mutat a gyümölcsevő főemlősökkel. Milyenek is vagyunk mi és a gyümölcsevő majmok? Az ember bélcsatornája a törzs hosszának 9-szerese. A ragadozók bélcsatornája csupán a törzsük 2-3-szorosa. Így mind tér mind idő sokkal több adatik meg az élelmiszereknek bennünk. Az ember beleiben a hús folytatja bomlását, toxinok, azaz méreganyagok szabadulnak fel belőle, amiket nem tudunk úgy semlegesíteni, ahogy a ragadozók. 
Tépőfogaink kicsik, ellentétben a ragadozókkal és mindenevőkkel, míg metszőfogaink és zápfogaink nagyok, akárcsak majom rokonainknak. A ragadozók szervezete alkalmas arra, hogy nagy mennyiségű koleszterint dolgozzon fel, a miénk köztudottan kényes erre a kérdésre. Igen kevés az a koleszterin bevitel, ami számunkra még egészséges. A ragadozók szája és állkapcsa a tépésre és nyelésre van berendezkedve, míg mi képesek vagyunk állkapcsunkat oldal irányba mozgatni és rágni. Nyálunk és vizeletünk egyaránt lúgos, ellentétben a ragadozókkal és mindenevőkkel. 
     Mindezek csak kiragadott példákként állnak itt, alátámasztandó azt az állítást, hogy az ember anatómiailag és veleszületetten nem ragadozó, nem mindenevő, nem fűevő, hanem gyümölcsevő. A legjobbat akkor tennénk a testünkkel, ha trópusi éghajlatra költözve nem ennénk egyebet, mint érett gyümölcsöt és zöld leveleket. Tapasztalatból tudom, ez ma Magyarországon nem könnyű. Fél évet éltem gyümölcsevő étrendet próbálgatva. Ehhez képest a vegán életmód sokkal megengedőbb és színesebb. 

Lényeg a lényeg, a testünk nem alkalmas arra, hogy húst, tojást, tejterméket emésszen, s ha mégis fogyasztjuk, súlyos betegségekkel fizetjük meg az árát. Mert az emberi test is olyan, mint egy gép - csak jobb. Ha megfelelő üzemanyagot viszel be, jól működik, ha nem, akkor nem. Ez a gép, ez a bizonyos ember nevű gép sokkal jobb szerkezet, mint bármi, amit mi alkottunk. Akár 50-60 évet is eldöcög rossz üzemanyaggal... de idővel kiderül, hogy a tünetmentesség nem egyenlő az egészséggel. 
 


Üdv az oldalon!

Szinte biztos, hogy Téged is, ahogyan engem is: vegyes táplálkozásúnak neveltek. Azt tanultuk, hogy ez így normális. Nem túl jó érzés rájö...