Szilveszter

Mi történt 2014-ben?

   Januárban csináltuk az első vegán ételkóstolót a Világcsücsökben, ezt követte a palacsinta bajnokság, majd pedig a magyaros ételek kóstolója. Tömeg volt mind három alkalommal. Rengeteg étel, rengeteg érdeklődő. Rebesgetik, hogy kinőjük a Világcsücsköt, pedig nagyon jó hely. 
    Tavasszal megnyílt a Kozmosz étterem, s a rossz idő miatt itt tartottuk az első pikniket. Utána már a Margitszigetre mentünk piknikelni szépen minden hónapban, ahogy azt szoktuk. Ezek is egyre népszerűbbek, már-már az az átlagos, ha 40-50 ember jön el. Vegánok, vegetáriánusok és vegyes táplálkozásúak együtt.


   Elkezdtük régi álmomat, az infóasztalt a városligetben. Vasárnaponként, sütikkel, totóval, színes szórólappal. Csendes, nem túl sűrű, de tartalmas napok voltak. Nem volt túl sok érdeklődő, de legalább belerázódtunk. S ez még csak a kezdet... !
   Örökbe fogadtam nyáron egy kiscsibét, Kamillát, akinek szomorú története itt a blogon is olvasható. Nagyon-nagyon fájt és egy pár hétig azt hittem, nem vagyok képes többé állatvédőnek tartani magam. De meg kellett békélnem a ténnyel, hogy mindenki követhet el hibát és van, hogy a mi hibánkból hal meg egy állat és ez szörnyű, de akkor is tovább kell csinálni.

   Augusztusban megint voltam a Vegetáriánus Fesztiválon egy új előadással, workshoppal, infó asztallal. Ősszel pedig Pécsett szintén a Miért vegán? előadással. 
   Újra kezdődött ősszel a filmklub. Először Yourofsky vetítés a Kozmoszban, utána megint ételkóstoló a Világcsücsökben, majd pedig "Forks over knives" vetítés ismét a Kozmoszban. Októberben páran Vegán Futók feliratú pólóban együtt indultunk egy futóversenyen és tervezzük, hogy tavasszal így folytatjuk tovább! Decemberben pedig Live and let live premier a Toldi moziban ételkóstolóval. Több mint 150 ember jött el és nézte meg a filmet, amihez januárban készítettük el a magyar feliratot. Közben elkészült a Miért vegán? könyvem, amit ingyenesen letölthető és újra nyomdába küldtem az Állatvédők Könyvét, melynek bevétele az alakulóban lévő egyesületet támogatja. Elkezdtem összeszedni az alapító tagokat a Vegán Állatvédelem Egyesülethez, megírtam az alapszabályt és alig várom, hogy elkezdődjön a következő év....



Mi lesz 2015-ben?

   
   Természetesen folytatódnak a sikeres projektek: 
- filmvetítések
- ételkóstolók
- piknikek. 
Január 9-én indítok egy új dolgot, a Kezdő vegán klub az Édes Élet cukrászdában, ahol tapasztaltabb vegánok segítenek a kezdőknek tanácsokkal, ötletekkel, receptekkel. Már most több mint 50 ember jelezte részvételi szándékát. Nem számítottam rá, hogy ekkora az igény. valószínűleg csinálunk majd gyakran ilyet!
   Megalakítjuk a Vegán Állatvédelem Egyesületet, ami egy maximálisan erőszakmentes vegán propaganda csapat lesz, minden hétvégén és különböző rendezvényeken infóasztallal, előadással. 
    Ehhez kapcsolódik, hogy szeretnék örökbe fogadni vágás elől mentett kecskét, mellé egy nyuszit, egy csibét és egy kacsát. S ezt a kis csapatot szeretném kivinni az infóasztalokhoz, hogy az emberek megismerkedhessenek velük. Nem mondom, hogy nem félek ekkora felelősségtől, de hiszek benne, hogy működhet. Szeretnék márciusban egy tavaszi vegán fesztivált. Szeretném újra nyomdába küldeni az Állatvédők Könyvét és mellé a Miért vegán?-t is. 
   A Vegán Állatvédelem célja, hogy megszólítsa mindazokat, akik állatvédőknek, állatbarátnak érzik magukat, mégsem vegánok még. Szeretném, ha felébrednének és mellénk állnának ebben az erőszakmentes fogyasztói bojkottban.


TALÁN TÚL SOKAT REMÉLEK ÉS TÚL SOKAT ÁLMODOZOM,
DE LEGALÁBB NEM FOGOM FELADNI, AMÍG NEM PRÓBÁLTAM MEG,
ÉS NEM BÁNOK SEMMIT...
   

Üdv az oldalon!

Szinte biztos, hogy Téged is, ahogyan engem is: vegyes táplálkozásúnak neveltek. Azt tanultuk, hogy ez így normális. Nem túl jó érzés rájö...