A vegán drog

   Annyi drogról lemond az ember, ahogy egyre felnőttebb lesz. Leszoktam például a húsról, a tejtermékekről és ami még hihetetlenebb volt, a koffeinről is. Félre ne értsd, vegánként lehet koffeint inni, csak engem zavart, hogy függőnek éreztem magam. Mostanában próbálok felszabadulni a főtt ételtől való függőség alól - nos ez a projekt még folyamatban. Mindeközben azonban találtam egy olyan függőséget, amitől nem akarok szabadulni: a futást.
   Nem, ez nem testedzés. Ez szenvedély. Mert minden nap akarod és mindig egyre több kell! Kutyákkal vagy nélkülük, párral vagy egyedül, hegynek fel vagy sík terepen, hidegben vagy melegben, mindnek picit más íze van, de ami közös bennük, az a bűvös-édes kémiai anyag, amit az agyad termel... amitől azt érzed, hogy boldog vagy és minden oké - vagy oké lesz, mert azzá teszed!
Egy röpke kis közvéleménykutatás alapján úgy tűnik, hogy a vegánok körében a futás a legnépszerűbb sport. Ha már így van, miért ne fussunk együtt néha? Tavasztól megint megyünk majd együtt barátságos versenyekre, nem kell gyorsnak lenned, elég ha lelkes vagy és élvezed, hogy együtt sportolunk! Facebookon a Vegán Piknik csoportban lehet majd róla olvasni, hogy mikor s hol!


Vegánként mind azt figyeltük meg, hogy több az energiánk. Pont ellentétben azzal, amit az emberek gondolnak, vegánként egy sportoló jobb teljesítményre képes, mint húsevőként vagy vegetáriánusként. Ma még ez talán nem látszik, hiszen az össz népességben kevesebben vagyunk, így a sportolók között is kevesebben, de ez (is) változóban van! A jelenleg megtalálható legjobb összefoglaló oldal vegán sportolókról a Great Vegan Athletes oldal. Érdemes rákattintani és esetleg megosztani ismerősökkel! Hadd omoljanak le azok az előítéletek!
 2014-ben az Év Vegán Sportolójának választották Fiona Oakes vegán maratonfutónőt, aki három kategóriában is elnyerte a maraton futás Guinness világrekorder címet. Nem mellesleg Fiona elkötelezett állatvédő is! Érdekel egy interjú vele? Making the connections 2. rész.



Üdv az oldalon!

Szinte biztos, hogy Téged is, ahogyan engem is: vegyes táplálkozásúnak neveltek. Azt tanultuk, hogy ez így normális. Nem túl jó érzés rájö...