Az ENSZ szerint a vegán életmód mentheti meg a Földet


Egy 2010-es ENSZ jelentés szerint a vegán életmódra való áttérés globális szinten kulcsfontosságú, ha meg akarjuk oldani az éhezés, az üzemanyagválság és a klímaváltozás problémáját. A jelentés szerint a hús-, és tejipar fenntarthatatlan, különösen azzal számolva, hogy a népesség 2050-re eléri majd a 9.1 milliárdot.

Leírják, hogy az állati eredetű élelmiszerek több kárt okoznak, mint a homok, a cement, a fém és a műanyag gyártása. Továbbá az állatok takarmánya felemészti a gabonák nagy részét és hatalmas mennyiségű ivóvizet is. A mezőgazdaság - különösen a hús,- és tejipar - jelenleg a világon felhasznált édesvíz 70%-át igényli. 

Ahogy a népesség nő, úgy nő a környezetterhelés is, köszönhetően az állati eredetű termékek fogyasztásának. A fosszilis tüzelőanyagokkal szemben itt megoldhatatlan az alternatív termelés. Az egyetlen kiút, ha drasztikusan csökkentjük az állati eredetű termékek fogyasztását.

Az eredeti cikk: http://www.eater.com/2015/2/16/8048069/un-says-veganism-can-save-the-world-from-destruction
Hasonló, csak precízebb cikk angolul: http://www.theguardian.com/environment/2010/jun/02/un-report-meat-free-diet

Üdv az oldalon!

Szinte biztos, hogy Téged is, ahogyan engem is: vegyes táplálkozásúnak neveltek. Azt tanultuk, hogy ez így normális. Nem túl jó érzés rájö...