Nehéz vegánnak lenni?

Az öt tévhit közül, ami megfigyeléseim szerint visszatartja az embereket attól, hogy vegánra váltsanak, ez a legbutuskább: "vegánnak lenni nehéz". Szinte mindneki így gondolja, kivéve, aki csinálja,vagyis aki tudja, miről beszél... Egészen pontosan addig nehéz, amíg nem tudod, mit hol keress, hova nyúlj a botlok polcain. Egy icurka-picurka utánaolvasgatás és talán 1-2 hét belerázódás és Te is belejössz, mint kiskutya az ugatásba!

Minden hasznos infót, linket megtalálsz a Mit-hol? címke alatt. Pillants csak fel a menüsorba! A Közösségi élet mellett rögtön ott a Mit-hol?
Apropó: kukkants be a Közösségi élet aloldalra is! Csekkold le, mikor van legközelebb piknik, kezdő klub, filmklub vagy pénteki összeröfi és gyere el bátran! Nézd meg a vegánokat saját szemeddel: egyik sem superman, superwoman! Semmi olyan különleges vonásuk nincs, ami belőled esetleg hiányzik. Vannak például alkoholizáló, kávézó, füvező vegánok is dögivel. Gyarló, tökéletlen emberek. Hogy lehet, hogy mégis le tudtak állni a húsról, tejről stb? Hát úgy, hogy pofonegyszerű!




Gyűjtöttem pár egy mondatos választ vegán barátoktól a Nehéz-e vegánnak lenni? kérdésre:
  • "Egy nagy nehézsége van: miután vegánok leszünk, nehéz elviselni, hogy nem mindenki vegán a világon!"
  • "Nem, dehogy. Ha nem süt a nap, akkor rágcsálunk egy kis követ - különben fénnyel táplálkozunk."
  • "Lehet, hogy az elején lemondásnak érzünk ezt, azt, de miután kitisztul a szervezet és az elme, nincs ennél könnyebb dolog a világon."
  • "A fehérjepótlással kapcsolatos tirádákat ikszedszerre is udvariasan végighallgatni - az  elég nehéz."


Üdv az oldalon!

Szinte biztos, hogy Téged is, ahogyan engem is: vegyes táplálkozásúnak neveltek. Azt tanultuk, hogy ez így normális. Nem túl jó érzés rájö...