Vegán Éttermek Budapesten

Melyik a kedvenc vegán éttermed? - kérdezte valaki tőlem a minap. Nem tudtam rá válaszolni. Olyan sok van! Olyan szuperek és mindet más miatt szeretem! 
A teljesség igénye nélkül íme néhány a Budapesten található vegán éttermek közül. Nagyjából kétszer ennyi van már, ezek csak a nagyobbak. Ha belegondolok, amikor 5 évvel ezelőtt vegán lettem, még csak 2 étterem volt... mi lesz itt még? :)


Kozmosz (Oktogontól 3 perc)

Klasszikus, ugyanakkor családias étterem feeling, kedves kiszolgálás, sokszínű kínálat. Hamburger tál, gyros tál, babgulyás, spagetti, pörkölt nokedlivel, rakott palacsinta, hogy csak a legnépszerűbbeket említsem. Kellemes kis kuckós könyvespolcos sarok van berendezve, ahova jó pár vegán és természetvédelmi könyvemet ajándékoztam. A Vegán Állatvédelem Egyesület perselye és adományért kapható könyvei fogadják a belépőket! Itt ettem életem eddigi legfinomabb lasagnéját.




Napfényes (Ferenciek terénél)

Igazi megszokott ízek, rengeteg féle nagyon finom pizza, napi menüvel, cukrászdai sütikkel, salátabárral. Ha egy nem vegánt kell elvinni kajálni, azt hiszem, itt tudnám leginkább megmutatni neki, hogy bármit lehet vegán formában és ugyanolyan finom, ha nem finomabb. Kedvenceim a Napfényes tál 2 személyre és a szénégető pizza. Kutyabarát hely. Egyszer egy vasárnap este 3 kutyámmal és baráti pár 2 kutyájával sétáltunk be egyszerre és mindenki kedves volt velünk!


Istvánffi (Kálvin térnél)

Nagyon-nagyon finom hamburgerek és sült krumpli. Egyszerre klasszikus gyorséttermi hambi feeling és valami egyedi, Istvánffi íz. Nagyon rá lehet kattanni! Ez is olyan, amit minden mekibe járó nem vegánnak meg kellene mutatni.


Great Bistro (Arany János utcánál)

Stőhr Gréta új reggeliző és ebédelő helye. Imádom, mert finom, barátságos, egészséges, gluténmentes és kutyabarát hely! Még csak a héten nyílt, de máris tömve van visszatérő vendégekkel. Minden délben két féle levessel, két féle főétellel és finom házias desszertekkel várnak. Este és hétvégén pedig a'la carte.


Vegan Love (Gellért térnél)

Fényűzően pompás hamburgerek és hot dogok széles választéka. Igazi menő street food feeling, amivel megmutathatjuk, hogy nem kell ölni ehhez az életérzéshez sem, nem kell lemondani az élvezetekről. Külön imádom őket azért, mert vettek a Miért vegán könyvemből sok példányt és nyereményjáték keretein belül terjesztik a vevőik között.



Vega City (Astoria - Kálvin tér között)

Kellemes, tágas, modern étkezde széles választékkal a város szívében. Egészséges és hagyományos menük egyaránt. Remélem, sok egyetemista jár oda. Újabban vegán szusit is lehet náluk kóstolni.


Mennyország Szíve (a Keletinél)

Étkezde és biobolt egyben. Egy nagyon kedves középkorú indonéz hölgy vezeti a helyet, aki nem mellesleg lelkes, kedves vegán aktivista és csodás szakácsnő. A facebook oldalukon érdemes megnézni a kaják képeit!

Üdv az oldalon!

Szinte biztos, hogy Téged is, ahogyan engem is: vegyes táplálkozásúnak neveltek. Azt tanultuk, hogy ez így normális. Nem túl jó érzés rájö...