Vegán Ökölvívó Világbajnok

David Haye, a kétszeres világbajnok nehézsúlyú ökölvívó a március 4-i, Tony Bellew elleni közelgő mérkőzése előtt interjút adott a The Sun napilapnak, ahol beszélt vegán étrendjéről.
Hús és savófehérje por (a tejtermelés egyik mellékterméke) helyett Haye olyan vegán fehérjeforrásokat részesít előnyben, mint a felesborsó, quinoa és barnarizs. A kérdésekre, hogy miképp lehet egy vegán ilyen erős, az állatvilágra mutat:
Azt mondják, ‘Honnan szerzed az erődet?’. Én azt mondom, honnan szerzi az erejét egy főemlős? Az embernél hússzor erősebb, és az étrendje nem húson alapul. Egész nap növényeket esznek. Mítosz az, hogy húsra van szükségünk, hogy erősek legyünk.”


“Három éve növényi alapú étrenden élek. Jobban érzem magam, mint valaha, kívül-belül megfiatalodtam. Akkor kezdődött, amikor sérült voltam, és a legjobb izomgyógyító étrendet kerestem. Minden egyre csak visszavezetett a növényi alapú étrendhez – és megkönnyíti a váltást, amikor látod, hogy milyen borzalmasan bánunk az állatokkal.
   Haye 2014 vége felé határozta el, hogy teljesen kiiktatja az étrendjéből az összes állati terméket. Most lelkesen hirdeti a vegán étrendet, nemcsak mint életképes utat profi sportolók számára, hanem mint a sportolók leghatékonyabb étrendjét is. Örömmel tölt el minket a tudat, hogy Haye nem csak az egészséggel kapcsolatos előnyök miatt vegán:
Megnéztem egy tévés dokumentumfilmet arról, hogyan történik az állatok tenyésztése, megölése és feldolgozása, hogy mi megegyük őket. Láttam azt az összes szarvasmarhát és sertést, és ráeszméltem, hogy ebben nem tudok többé részt venni. Borzalmas volt. Kutattam egy kicsit, hogy biztos legyek abban, hogy még kaphatok elég fehérjét a meccsekhez, és amint megnyugodtam, hogy kaphatok, abbahagytam. Sose fogok visszatérni.”

Eredeti cikk: http://www.riseofthevegan.com/blog/vegan-heavyweight-boxer-ready-for-next-fight
Fordította: Lehel Csaba
David Haye wiki: https://hu.wikipedia.org/wiki/David_Haye


Üdv az oldalon!

Szinte biztos, hogy Téged is, ahogyan engem is: vegyes táplálkozásúnak neveltek. Azt tanultuk, hogy ez így normális. Nem túl jó érzés rájö...